Cestovinové šaláty

55Zeleninový šalát

Suroviny: 200 g cestovin, 2 mrkvy, 23 ružičky karfiolu, za hrsť čerstvého špenátu, asi 10 cm póru, 1 malý kaleráb, štipka zeleninovej vegety, soľ, mleté korenie z mlynčeka, olivový olej

Postup: Uvarené cestoviny prepláchneme tečúcou vodou a necháme dobre odkvapkať. Mrkvu nakrájame na jemné rezančeky, karfiol zalejeme vriacou vodou a zvlášť špenát a pór a po asi 3 min. sparenia pod pokrievkou necháme odkvapkať a nakrájame. Cestoviny dáme do sklenenej misy, pokvapkáme olejom, primiešame pokrájanú zeleninu, osolíme, dochutíme korením a štipkou zeleninovej vegety a dobre premiešame. Dáme do chladničky a podávame ako predjedlo alebo ako hlavné večerné jedlo.

Šalát so šunkou a mrkvou

555Suroviny: 200 g cestovín, 100g kvalitnej chudej šunky, 100 g mrkvy, čierne olivy, pikantná horčica, olivový olej, cibuľová vňať, čerstvé mleté korenie, soľ

Postup: Uvarené cestoviny prelejeme vodou a necháme odkvapkať. Pokvapkáme olejom. Olivy nakrájame na polovičky, mrkvu a šunku na rezančeky, zmiešame s cestovinami. Zo soli, horčice, korenia a olivového oleja vymiešame dresing, pridáme do cestovín a dobre premiešame. Posypeme nadrobno nasekanou cibuľovou vňaťou a dáme do chladničky.

Šalát so šošovicou a cibuľou

Suroviny: 200 g zeleno  žltých cestovin / alebo 100 g zelených a 100 g bledých cestovín/, 1 konzerva šošovice, 1 červená cibuľa, 2 natvrdo uvarené vajcia, 4 strúčiky cesnaku, cibuľová vňať, olivový olej, worcesterská omáčka, mleté korenie, čerstvý rozmarín

Postup: Cestoviny uvaríme a pokvapkáme po scedení olejom. Šošovicu prepláchneme od nálevu, pridáme do cestovín, cibuľu nakrájanú nadrobno spolu s nakrájanou vňaťou tiež pridáme do misy, vajíčka nakrájame na tenké plátky a odložíme na tanier. Z worčesterskej omáčky, oleja, prelisovaného cesnaku a soli s korením vymiešame dresing, ktorým šalát dobre premiešame. Posypeme rozmarínom a dozdobíme vajíčkami. Dáme vychladiť.

5555Šalát s jablkami

Suroviny: 200 g cestovín, 2 kyslejšie jablká, 100 g celeru, citrónová šťava, 3 PL bieleho jogurtu, 2 PL majonézy, štipka práškového cukru, 2 PL posekaných orieškov

Postup: Uvaríme cestoviny a nechápe odkvapkať. Pokvapkáme olejom. Očistený celer nakrájame na kocky a dáme variť do mäkka. Ošúpané jablká nakrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Majolku zmiešame s jogurtom a ocukrujeme podľa chuti. Vychladnutý scedený celer pridáme k cestovinám spolu s jablkami a dresingom, dobre premiešame, posypeme orieškami a dáme vychladiť.

Šalát s ananásom

55555Suroviny: 200 g uvarených cestovín, 1 konzerva červenej fazule, 1 avokádo, 1 malá konzerva kociek ananásu, olivový olej, chilli korenie alebo kúsok papričky, soľ

Postup: Uvarené cestovinu pokvapkáme olejom, konzervu fazúl a ananasu zlejeme z nálevu, necháme odkvapkať, pridáme podľa potreby do šalátu, avokádo zbavíme kôstky a šupky a nakrájame na kocky. Šalát premiešame s korením a chilli korením, alebo posypeme kúskom nasekanej chilli papričky. Šalát dáme vychladiť a môžeme servírovať do misiek od avokáda.

You may also like...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *